Fotós könyvek ingyenes letöltése (ebook)

Három szabadon letölthető, fotózásról szóló könyvet szeretnék megosztani fotózást kedvelő látogatóimmal. A könyvek PDF és EPUB formátumban tölthetők le. Elsőként a Kompozíció című könyv készült el. Majd elkészült és letölthető a Fotózásról amatőröknek című, 660 oldal terjedelmű könyv is, amely a digitális fotózásról szól, az alapokkal kezdve, közérthetően. Utolsóként a Módszerek, eszközök, fotótémák című könyv fog elkészülni, ezzel még bőven van munka. Ez a Fotózásról amatőröknek című könyv folytatásának tekinthető, és szűrőkről, vakuval történő fotózásról, panoráma képek készítéséről, régi objektívekkel történő fotózásról, közelfényképezésről (makró), HDR technikáról, valamint néhány fotótémáról esik szó benne. Kérem, fogadják őket szeretettel.

Az itt letölthető könyvek szerzői jogvédelem alatt állnak, amely a következőt jelenti:

Felhasználása kizárólag a Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 (Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Ne változtasd! 4.0) Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően engedélyezett, ami azt jelenti, hogy felhasználáskor meg kell nevezni a szerzőt és a mű címét, a könyv anyagát (vagy azok részleteit) nem szabad sem értékesíteni, sem megváltoztatni (pl. átszerkeszteni). A könyv anyaga, vagy annak részletei még közvetetten sem szolgálhatnak anyagi haszonszerzést. A könyv (változtatás nélkül) szabadon másolható, terjeszthető bármilyen módon és formában.

Mire jó az EPUB formátum?

Ezt a formátumot kis képernyővel rendelkező eszközökön is jól olvashatjuk, például telefonon vagy tableten. Android operációs rendszerrel rendelkező telefon vagy tablet esetén a következőket kell tennünk:

Az EPUB formátumú könyvet le kell tölteni, vagy számítógép segítségével fel kell másolni a telefonra vagy tabletre (a Download mappába).

Ha van EPUB formátum olvasására alkalmas könyvolvasó az eszközön, akkor egyéb teendő nincs.

Ha nincs ilyen, akkor telepítsük fel a kis erőforrásigényű, Android 4.1-től működőképes ReadEra olvasó programot, amelyet innen lehet letölteni (.apk fájl):

https://readera.en.uptodown.com/android

Telepítsük fel a programot, és nyissuk meg az olvasóban a könyvet.

Menjünk be a ReadEra programon belül a beállításokba, és az "oldalak lapozását" állítsuk át függőlegesre, a betűméretet növeljük meg, ha szeretnénk, például 30-ra.

Bemehetünk a beállításokban alul az általános beállításokba, és ott bekapcsolhatjuk a teljes képernyős módot.

Olvasás közben ha hosszabban rátesszük az ujjunkat a könyvben egy képre, akkor az teljes képernyőn megjelenik, és felnagyítva megnézhetjük a kép részleteit is.

Kompozíció

Gazdagon illusztrált könyv a kompozíció alapjairól. Ha jobb fotókat szeretnénk készíteni, akkor meg kell tanulnunk komponálni. A kompozíció ismereteinek elsajátításával és alkalmazásával sokkal jobb képeket készíthetünk. Jobb képek készítéséhez nem drágább felszerelés kell, hanem meg kell tanulni komponálni. Ebben segít ez a kompozíció alapjairól szóló könyv. Terjedelme: 431 oldal.Letöltés PDF formátumban (89,07 MB)

Letöltés EPUB formátumban (100,62 MB)

Fotózásról amatőröknek

Ez a könyv a fényképezésről szól az alapoktól kezdve, reményeim szerint egyszerűen, érthetően. Mindenkihez szól, aki jobb fényképeket szeretne készíteni, és tudatosabban szeretne fotózni. Terjedelme: 660 oldal.Letöltés PDF formátumban (57,2 MB)

Letöltés EPUB formátumban (98,3 MB)